Laatu- ja ympäristöjärjestelmän rakentaminen ja sertifiointi aloitetaan Proactoressä

Proactor aloittaa laatu- ja ympäristöjärjestelmien ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015 rakentamisen. Tavoitteena on saada sertifiointi vuoden 2016 aikana. Laatu ja ympäristö sertifikaatti avaa ovia uusille palveluille teollisuuteen.

ISO 9001 on yksi maailman tunnetuimmista laatustandardeista. Sitä käytetään johtamisen työkaluna ja toiminnan tasalaatuisuuden varmistajana. Standardi osoittaa asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, että yrityksen prosessit kuten työskentelytavat, päätöksenteko ja vastuut on määritelty ja dokumentoitu. ISO 9001 ja ISO 14001 -standardit uudistuivat viime vuonna. Uudistuksissa korostuu johtajuus ja strategia ja niiden yhteys prosesseihin ja riskien hallinta.

—Toimimme jo nyt suurelta osin ISO 9001 standardin mukaan. Käytössämme on maintBox-sovellus, johon tallentuvat kaikki työtilaukseen liittyvät toimenpiteet tuntikirjauksesta matkalaskuun. Järjestelmästä voidaan seurata töiden kulkua ja kuluja reaaliajassa. Laatujärjestelmiä konsultoivan yrityksen mukaan tämä sovellus on laatujärjestelmän standardin mukainen ja se nopeuttaa osaltamme laatujärjestelmän valmistumista, kertoo Proactorin tj. Veli-Jussi Koskela.

Työjohtaja Pekka Parikka kertoo, että myös ympäristöjärjestelmä ISO 14001:2015 osalta monia asioita tehdään standardin mukaisesti. —Meillä on käyttöturvallisuustiedotteet käytössä ja niiden mukaan toimitaan käytännössä eli käytetään oikeita suojia ja valitaan työpisteet tämän mukaan. Myös erilainen jätteiden lajittelu on arkipäivää. Varmasti tästä tulee vähän lisätyötä, mutta panostukset järjestelmällisyyteen maksavat itsensä takaisin aina, kommentoi työnjohtaja Pekka Parikka.

Koskelan mukaan isoilta teollisuusasiakkailta tulee jatkuvasti hyvää palautetta nykyisestä läpinäkyvästä, reaaliaikaisesta ja dokumentoidusta työtavasta. —Meille nämä sertifikaatit ovat jatkumo täydentää nykyisiä käytäntöjämme vielä parempaan iskuun. Tasainen laatu tulee siitä, että asiat tehdään samalla konseptilla riippumatta tekijöistä ja asiakas näkee reaaliajassa, mitä on tehty ja mitä töitä on jonossa.  Siihen olemme jo panostaneet ja näillä sertifioinneilla täydennämme vielä palveluamme paremmaksi, kiteyttää Veli-Jussi.