LED-valaistuksella saa energiansäästöä

LED-valaistuksella säästää energiakustannuksissa, sillä LED-valaisimet vievät vähemmän sähköä kuin perinteiset valaisimet. Niillä on myös pidempi käyttöikä. Proactor tekee LED-valaisimien saneeraukset aina esisuunnitteluvaiheesta valaisimien asennuksiin saakka. Proactor on toteuttanut yhteensä tuhansia led-valaisimien vaihtoja.

Kartoitamme ensin asiakkaan tarpeen ja halutun valotehon asiakkaan luona. Sitten teemme Dialux-suunnitelman, jossa näkyvät asiakkaan tila, lamppujen paikat ja valotehon jakautuminen. Suunnitelman avulla varmistetaan riittävä valoteho ja valitaan oikea määrä valaisimia. Sen jälkeen laskemme LED-valaisimien kustannukset, valaisimista saatavat säästöt sekä takaisinmaksuajan. Takaisinmaksuaika riippuu valaisimien käyttöasteesta ja vanhojen valaisimien kunnosta. Valaisinsuunnitelma ja -laskelmat tehdään yhdessä valaisintoimittajan kanssa.

Puramme vanhat valaisimet ja asennamme tilalle uudet. Proactor tuntee tehtaiden olosuhteet ja toteuttaa projektin alusta loppuun niin, ettei tuotanto häiriinny.

Mitä aiemmin LED-valaisimiin siirrytään, sitä enemmän säästetään. Investointi maksaa itsensä takaisin tyypillisesti 1–5 vuodessa.

– Jos rakennuksessa on 100 valaisinta ja vanhat 2×58 watin loisteputket korvataan led-valaisimilla, säästöä syntyy vuodessa pelkästään sähkön kulutuksesta 2200 euroa ja huoltokustannuksista 600 euroa, kun lamput palavat päivässä 10 tuntia 250 päivänä vuodessa, Saku Mattinen Proactoreltä kertoo.

Lisäsäästöjä saadaan älykkäällä valaistuksen ohjauksella. Se tarkoittaa, että valoa on siellä, missä sitä tarvitaan, eivätkä valot ole turhaan päällä alueilla, joissa valoa ei tarvita. Esimerkiksi KNX-järjestelmää hyödyntämällä voidaan säästä vielä jopa 50% lisää energiaa.

Tulevaisuudessa käytetään yhä enemmän LED-teknologiaa. Led-valojen elinkaari on pidempi, joten säästöä syntyy sähkön lisäksi polttimoiden vaihdosta ja huoltokustannuksista.

Kysy lisää:

Saku-Mattinen-pienempi
Saku Mattinen
Tarjouslaskenta, projektinhoito,
sähköurakointi ja  -asennukset
+358 50 400 6859
saku.mattinen@tahtipiste.fi