Miten meluhaitat voitetaan?

  1. Mittaa melun määrä ja ajankohdat. Hanki halliin äänitasomittari, joka kertoo ajantasaisesti melun määrän. Jos teollisuushalli on iso, äänitasomittareita kannattaa hankkia useampi.  Mitatun tiedon avulla henkilökunta tunnistaa myös ”hiljaiset” ajat, jolloin kuulosuojaimien käyttö ei ole välttämätöntä
  2. Tunnista melunaiheuttajat. Teollisuushallissa saattaa olla vain yksi suuri melun aiheuttaja, joskus niitä on tilassa useita. Äänitasomittarin avulla selvitätte nopeasti, mitkä koneet tai työvaiheet aiheuttavat eniten meteliä ja ajoittuuko melu erityisesti joillekin tietyille aikaväleille
  3. Tee suunnitelma melun vähentämiseksi ja meluhaitoilta suojautumiseen. Meluhaittojen vähentämiseen on monta erilaista keinoa. Kun käytössä on todellista faktaa melun määrästä, päätökset on helpompi tehdä.

Desipelit alas – henkilökunta, korvat ja työterveys kiittävät!

Kuulosuojaimet eivät ole ainoa ratkaisu meluhaittojen välttämiseen. Desipelien laskemiseen on monia erilaisia ratkaisuja, toisinaan melu voidaan poistaa jopa kokonaan.  Lue alla oleva lista erilaisista vaihtoehdoista.

Toimenpiteitä melun torjuntaan:

ERISTÄ melua aiheuttavat koneet
Hanki melua aiheuttavien koneiden ympärille koneturvalliset äänieristeet ja vaimenna äänet.  

Huom! Muista työturvallisuus ja älä tee omia viritelmiä, vaan ota yhteys ammattilaiseen!

SIIRRÄ melua aiheuttavat koneet toisaalle
Mikäli mahdollista, siirrä melua aiheuttavat koneet toiseen tilaan. Mikäli melua aiheuttavia koneita on useampia, kannattaa harkita niiden sijoittamista omalle osastolle tai jopa toiseen rakennukseen.

AIKATAULUTA melua aiheuttavien koneiden käyttö
Mikäli paljon meteliä aiheuttavien koneiden käyttö on satunnaista, suunnittele koneen käyttö siten, että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa henkilökunnalle.

MITTAA JA SUOJAUDU
Hanki äänitasomittari ja asianmukaiset kuulosuojaimet. Äänitasomittari kertoo totuuden, ja sitä seuraamalla henkilökunta osaa toimia oikein suojausta vaativista tilanteista. Parhaimmissa tapauksissa henkilökunta voi saada myös ”vapaa-aikaa”  suojaimien käytöstä.

Tähtipiste vinkkaa käytännöllisimmät tavat melun vähentämiseen

Tähtipisteellä on vuosien kokemus meluhaittojen vähentämisestä erilaisista tehdastiloista ja osaamme auttaa meluun liittyvien haasteiden ratkaisemisessa. Asiakkaan kannalta on olennaista, että melun torjuntaan liittyvät toimenpiteet toimivat myös pitkällä tähtäimellä. Me lähestymme asiaa järkevästi ja kustannukset huomioiden.

Meillä on kapasiteettia ja erilaisia työkaluja isojen tai raskaiden koneiden siirtelyyn ja siirrämme koneita myös rakennuksesta toiseen.

Suunnittelemme ja toimitamme erilaiset suoja- ja väliseinät, suojaelementit, turva-aidat ja myös tehtaan sisälle rakennettavat valvomot ja toimistot. Yhteistyökumppaninamme toimii kotimainen äänieristykseen ja työturvallisuuden ratkaisuihin keskittynyt OC-System.

Paranna yleistä työviihtyvyyttä ja lisää työturvallisuutta ottamalla heti yhteyttä Tähtipisteen ammattilaisiin ja aloita meluhaittojen vähentäminen äänitasomittarin hankinnalla. Hankimme ja asennamme mittarin käyttövalmiiksi tehdastiloihinne.

Kysy meiltä parhaimmat vinkit meluhaittojen estämiseen niin autamme teitä löytämään juuri teidän tiloihinne soveltuvan ratkaisun meluhaittojen vähentämiseen.  Meiltä saat kaikki meluntorjuntaan tarvittavat välineet valmiiksi asennettuna!

Ota yhteyttä!

Veli-Jussi Koskela

+358 50 369 1412
veli-jussi.koskela@tahtipiste.fi

Pekka Parikka

+358 45 8939 302
pekka.parikka@tahtipiste.fi

Lue lisää: http://www.tahtipiste.fi/palvelut/melu-tehdastiloissa/
Lue lisää: https://www.tyosuojelu.fi/tyoolot/fysikaalisettekijat/melu/meluntorjunta