Turvaskannerit ja valoverhot nostavat turvatasoa tehdashalleissa

Nykyisin markkinoilla olevat turvaskannerit ja valoverhot ovat käyttöominaisuuksiltaan monipuolisia ja tarkkoja. Niiden avulla kyetään tekemään hyvinkin tarkkaa ja valikoitua seurantaa halutun alueen sisällä ja sen eri kohdissa.

Turvaskannerit ja valoverhot lisäävät tehdashalleissa turvallisuutta merkittävästi niiden erilaisten automaattisten toimintojen kautta. Useimmiten uudet turvaskannerit ja valoverhot otetaan käyttöön uusia koneita hankittaessa, vanhojen laitteiden modernisoinnin yhteydessä, turvamattojen uusinnan yhteydessä ja layout -muutoksia tehdessä.

Miten turvaskanneri ja valoverho toimivat?

Turvaskanneri asennetaan valvomaan laservalosäteen avulla haluttua aluetta. Parhaimmillaan turvaskanneri kykenee valvomaan n. 15 metrin viuhkamaista alaa. Alueen sisälle voidaan määritellä helposti myös alueita, joihin sen ei tarvitse reagoida, jolloin liikkuminen alueella ei aina automaattisesti aiheuta koneiden seisahtamista.

Alueen sisälle määritellään kriittiset etäisyydet sekä varoitusalueelle että suojausalueelle. Näiden määritysten perusteella koneet ohjelmoidaan joko hidastamaan toimintaa tai pysäyttämään toiminnan kokonaan liikettä havaittaessa.

Turvaskannerin ohjelmointi tehdään tietokoneen avulla ja määrityksiä on helppo muuttaa tarvittaessa myös jälkikäteen.

Valoverhoja käytetään aukkojen tai porttien valvomisessa. Valoverhojen tiheydessä on eri tasoja. Tiheimmät valoverhot aiheuttavat reaktion pienemmänkin kappaleen liikkeestä, harvemmat valoverhot soveltuvat lähinnä ihmisten tai koneiden liikkeiden valvontaan. Useimmiten valoverhoja käytetään sellaisien koneiden turvalaitteena, joissa ei ole mekaanista suojaa, tai johon mekaanisen suojan laittaminen ei ole käytön ja valvonnan takia järkevää asentaa.

Turvaskannerien ja valoverhojen käyttämisen edut

Turvaskannerit ja valoverhot ovat helppokäyttöisiä ja sopivat erityisesti ahtaisiin tiloihin. Niiden asentaminen ja käyttöönotto on vaivatonta, lisäksi uudelleenasennus onnistuu helposti. Ylläpitohuoltoa ei tarvita ja laitteiden käyttöikä on pitkä. Hinnaltaan turvaskannerit ja valoverhot ovat edullisempia kuin esim. turvamatot, jotka myös kuluvat käytössä.

Proactorellä on valikoimissaan useiden eri laitevalmistajien turvaskannereita ja valoverhoja. Opastamme mielellämme laitteiden valinnassa ja autamme niiden ohjelmoinnissa ja asentamisessa.

Kysy lisää Pekalta tai Veli-Jussilta!

Pekka Parikka
+358 45 8939 302
pekka.parikka@tahtipiste.fi

Veli-Jussi Koskela
+358 50 369 1412
veli-jussi.koskela@prohoc.fi